EXUVIANCEInnovation – då, nu, alltid.


Exuviance är avancerad hudvård från de två forskare som upptäckte och tog patent på alfahydroxisyrateknologin (AHA) – en av hudvårdsbranschens största innovationer. Forskning och utveckling sker i Princeton, New Jersey och bolaget har en ledande position inom utveckling av olika sammansättningar som innehåller de egna innovationerna AHA, PHA, NeoGlukosamin och Aminofil jämte övriga väl dokumenterade ingredienser i hudvård. Företaget bakom Exuviance grundades 1988 av dr. Eugene Van Scott, dermatolog och dr. Ruey Yu, farmakolog med dermatologi som specialitet.

Doktorerna träffades 1969 på Temple University i Philadelphia, Pennsylvania. Dr. Van Scotts intresse för att hitta ett sätt att reglera nybildningen av hudceller gjorde att han kom i kontakt med Dr. Yu, som studerade de kemiska och biomedicinska aspekterna vid vissa hudsjukdomar. Deras gemensamma intresse för hudens nybildnings- och förnyelseprocesser blev sedan hörnstenen i över 50 års dermatologisk forskning och utveckling. Dr. Van Scott och Dr. Yu är internationellt erkända auktoriteter inom dermatologin och deras forskningsresultat har ett stort antal gånger publicerats i ledande medicinska tidskrifter.

Exuviance har skapats speciellt för att tillgodose behoven hos alla som vill utnyttja fördelarna med ett medicinskt utvecklat hudvårdssystem. Produkterna och behandlingarna har tagits fram för att underlätta hudens naturliga exfolieringsprocess och förbättra hudens naturliga funktioner. Genom att accelerera exfolieringen och stimulera cellförnyelsen ersätts de döda hudcellerna, som täpper till porerna och ger huden ett matt och torrt utseende, av nya celler som ger en förnyad lyster. Resultatet blir en hud med ett vackrare, yngre och sundare utseende. Produktkonceptet finns i två olika utföranden, Exuviance Professional som återfinns hos salonger och Exuviance som säljs i butik.

Resultat efter behandling med PHA (glukonolakton)


"En studie av Exuviance produkter för sensitiv hud (rengöringscreme, toner och fuktkrämer) genomfördes med 25 kvinnor som hade akne, rosacea och atopisk dermatit. Efter 12 veckors användning två gånger dagligen konstaterades att produkterna med fördel kan användas till hud med akne, rosacea och atopisk hud, då väsentliga förbättringar i hudens struktur, torrhet, irritation och hudrodnad (erytem) påvisades. Produkterna tåldes bra av deltagarna som hade kliniskt dokumenterat känslig hud."
-Neostrata Inc., New Jersey.Grundarna av Exuviance har erhållit Discovery Honorary Award of the Dermatology Foundation för sin framstående forskning. Ett av världens finaste och mest prestigefyllda pris hudvårdsforskare kan få.Allt du behöver veta om syror


Nja inte riktigt allt, men med denna översikt får du en god introduktion och överblick. Först och främst, många syror är supereffektiva hudförbättrare. De avlägsnar skonsamt döda hudceller, vilket ger en fräschare hy med mer lyster och jämnare utseende. Dessutom stimuleras hudens cellförnyelse, fasthet och fyllighet vilket gör att huden blir smidigare, spänstigare och rynkor minimeras. Flera syror ger faktiskt också fukt, minimerar pigmentfläckar och hjälper till att motverka akne.

Att använda syror kan ge fantastiska resultat, men det gäller att veta vilken typ, koncentration och appliceringsfrekvens som passar just din hud. Det finns en god anledning till att produkter med syror länge har varit vanligast på salonger och kliniker. En hel del expertkunskap krävs för att få de optimala resultaten och det finns en poäng med att hålla sig till ett märke när syror, och kanske fler aktiva ingredienser, kombineras. Här kommer en kort översikt som de syror som används inom hudvård. Ta gärna hjälp av en hudterapeut för att välja rätt syra och kombination för just dig och din huds behov.AHA är en förkortning för Alpha Hydroxy Acid som är en grupp ämnen med ursprung i frukt och grönt. De kallas därför också ”fruktsyror”. Alla AHA-syror har gemensamt att de sätter igång cellförnyelsen, exfolierar, minimerar pigmentfläckar, stimulerar kollagenet i huden och minimerar rynkor, akne och ojämn hudstruktur.

Hudens översta lager, epidemis, förnyas var fjärde vecka. Denna naturliga och kontinuerliga exfolieringsprocess blir allt långsammare allteftersom vi blir äldre. Forskarna bakom Exuviance hudvårdsprodukter var de som upptäckte att AHA-syror hjälper till att normalisera cellförnyelseprocessen och förbättrar en rad andra faktorer i huden. Resultatet blir en mer jämn och smidig hud med ny lyster.

Den mest kända och vanligaste AHA-syran är glykolsyra som förekommer naturligt i sockerrör. Det är den minsta molekylen och den som mest effektivt sätter igång cellförnyelsen, exfolierar gamla hudceller och minimerar rynkor och linjer. Glykolsyra är särskilt bra för en normal till kombinerad hud, hud med ålderstecken, pigmenteringar eller tendens till akne. Mandelsyra är en annan vanlig AHA som har den särskilda egenskapen att den är fettlöslig. Den passar därför särskilt bra till en hud med fet tendens och hud med benägenhet att få akne. Citronsyra är en AHA med kraftfull antioxidanteffekt, vilket lämpar sig väl för att tackla och förebygga solskadad och åldrad hud. AHA finns i både produkter till hemmavård och behandling. Regelbundna AHA-behandlingar på salong är en superbra grund i för alla hudtyper.

Tänk på att koncentrationen (procenten) av en AHA-syra inte alltid säger något om effekten, då det är många faktorer som påverkar en syras effekt, som t ex pH-värdet. Vid användning av AHA på daglig basis är det viktigt att det passar för din hudtyp så att du inte överbehandlar huden och tänk på att använda SPF eftersom huden blir något mer solkänslig.


PHA är en förkortning för Poly Hydroxy Acid som är en fruktsyra som förekommer naturligt i huden. PHA-syra är mycket milt exfolierande, icke-irriterande och väldigt fuktgivande och har dessutom flera väl dokumenterade egenskaper som gör att huden skyddas mot skador och nedbrytning. PHA bygger därtill upp hudens skyddande barriär och gör huden mer motståndskraftig. Den passar därför extra bra till sensitiva hudtyper och hud som behöver maximal återfuktning. PHA är dock en fantastisk ingrediens att använda i den dagliga hudvården för alla hudtyper. Det är en snäll syra, men långt ifrån ”mesig”. Dess hudförbättrande egenskaper är väl studerade och dokumenterade.


Bionic PHA är den allra senaste generationens fruktsyror som har visats ha samma goda egenskaper som AHA och PHA, men som ytterligare återfuktar, stärker och skyddar huden. Passar alla hudtyper och är utmärkt för den sensitiva huden som behöver återuppbyggnad och skydd. Laktobionisk syra och maltobionisk syra är de Bionic PHA som används i Exuviance hudvård.


BHA är en förkortning för Beta Hydroxy Acid och med det menas som regel salicylsyra. Salicylsyra är ingen fruktsyra och den har helt andra verkningsmekanismer. Salicylsyra är exfolierande, har en viss antiinflammatorisk effekt och löser upp fett, vilket gör den lämplig vid akne, grovporig och fet hud. Dock är den mycket uttorkande och tillför tyvärr inte så många vårdande effekter till huden, varför salicylsyra kan vara bra att använda som ett komplement vid behov.


Hyaluronsyra är ingen syra, utan en typ av sockerart och en naturlig beståndsdel i hudens mellanlager, dermis. Hyaluronsyra är ett av flera ämnen som bidrar till att ge huden dess volym och smidighet genom att fungera likt tvättsvampar som binder vatten. Brist på hyaluronsyra gör att huden får en minskad fyllighet, något som all hud drabbas med åldern. Det är därför man tillför hyaluronsyra till huden genom att injicera fillers. Hyaluronsyremolekylen är dock alldeles för stor för att med hudvård kunna komma djupare ner, så ingrediensen används i hudvårdsprodukter främst för att återfukta den översta delen av huden, stärka hudbarriären och ge en behaglig känsla och finish, vilket är nog så viktigt.

Vår hudterapeut


Mitt löfte till dig


Jag utbildade mig till hudterapeut 2006 och lärde mig samma år om märket Exuviance vilket innebär att jag alltså har 16 års erfarenhet av märket. Exuviance är och förblir mitt favoritmärke, "min stora kärlek" som jag så skämtsamt brukar kalla det. Och det är till stor del på grund av alla fina resultat som Exuviance ger och som jag sett gång på gång under dessa 16 år.


Jag älskar mitt jobb, för mig finns det aldrig någon söndagsångest. Och jag brinner för att få hjälpa dig med att skräddarsy produkter och behandlingar som passar just dig och din hud. Det är mitt löfte till dig. SNYGGING får gärna vara ditt smultronställe som du bara berättar om för dina närmaste.


Låt mig bli din personliga hudterapeut, jag finns här för Dig!

Caroline


Auktoriserad hudteraput

Grundare och ägare av

SNYGGING